Preporuka za gosta su japrak i peka, sve to zaliveno žilavkom
Svoj novi serijal o hrani poznati hrvatski pisac i gastronom Veljko Barbieri trenutno snima u Hercegovini, a riječ je o emisijama o starim receptima bosanskohercegovačke kuhinje.
'Poput 'Jelovnika izgubljenog vremena', serijala prikazanog na Hrvatskoj televiziji, Barbieri će na svoj jedinstveni način predstaviti hercegovačke i bosanske 'izgubljene' jelovnike.Snimanje ć se odvijati na lokacijama Ljubuškog, Gruda, Međugorja i Mostara, a kasnije će se snimanje preseliti i u Bosnu.', kazao je Miro Barnjak, glumac čija produkcijska kuća Porta snima ovaj serijal radnog naziva 'Priče o kuhinji Bosne i Hercegovine'.
Kao reprezentativan hercegovački meni koji bi ponudio strancu, Veljko Barbieri, za RDV, navodi sljedeće:
'Salata od sirovih kuka, pura s lučenicom, hercegovački japrak i izvorna hercegovačka peka. Sve to zaliveno, na početku večere, s hercegovačkom žilavkom, a nastavljeno s blatinom, pa tko preživi' kroz smijeh kaže ovaj poznati gurman.
Trenutno se snimaju prve dvije od planiranih dvadeset i četiri epizoda, koje će gledatelji na televiziji moći pogledati uskoro.
'Za emitiranje su zainteresirane BHT i FTV, pa ćemo razmotriti ponude i prihvatiti onu najbolju.Uglavnom, očekujemo prikazivanje prve epizode na jednoj od ove dvije televizije već početkom studenoga' najavio je Barnjak.
Razgovor s Veljkom Barbierijem poslušajte ovdje.