Merkur BH Osiguranje - "Danas za Vaše sutra"
Piše: rdv
Četvrtak, 19.10.2017. 12:22

Merkur BH osiguranje tokom cijele 2017. godine brojnim aktivnostima i projektima aktivno radilo na promociji zdravog životnog stila te jačanju svijesti o važnosti prevencije kao osnove zdravog i radosnog života. Na ovaj način, Merkur BH osiguranje želi svoje sadašnje ali i buduće klijente inspirirati da kroz svakodnevnu tjelesnu aktivnost, pravilnu prehranu i relaksaciju brinu o svom zdravlju nudeći različite usluge tokom cijelog trajanja osiguranja, a ne samo onda kada zatreba. Time je ova kompanija izašla iz klasičnih okvira i danas je klijentov partner u svim aspektima njegovog života. Proizvodi i usluge Merkur BH osiguranja u potpunosti reflektiraju vrijednosti koje zastupaju te kroz slogan “Danas za Vaše sutra” nude rješenja koja budućnost čine ugodnom. O inovativnim uslugama i jedinstvenim proizvodima ove osiguravajuće kuće razgovarali smo sa Sabinom Mujanović, direktoricom Merkur BH osiguranja.

Kakva je trenutna situacija na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini?
Tržište osiguranja u Bosni i Hercegovini, uprkos složenoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji, te okruženju u kojem djeluje sektor osiguranja je relativno stabilno i pokazuje konstantan rast. U segmentu životnih osiguranja, Merkur BH osiguranje ostvaruje veće stope rasta od tržišnog prosjeka i jedan je od aktivnih predvodnika rasta sektora. Rezultat je to posebno kreirane razvojne strategije koja je usmjerena na obezbjeđenje dugoročno održive stabilnosti našeg društva, a to uključuje adekvatno upravljanje rizicima, jačanje kapitalne osnove i odgovarajući nivo povrata na investicije naših osiguranika i vlasnika.

Po čemu biste izdvojili ponudu Merkur osiguranja u odnosu na konkurentske kuće na bh. tržištu?
Merkur BH osiguranje ne želi biti osiguravatelj kojeg ćete susresti samo po zaključenju ili isteku police, odnosno ako se ostvare rizici o kojima svi nerado razmišljamo. Naprotiv, mi želimo biti uz naše klijente i kada se ništa loše nije desilo, i podržati ih u razvoju zdravih životnih navika i aktivnom unapređenju kvalitete života. Vodilja Merkur filozofije „Danas za Vaše sutra" je promocija zdravstvene prevencije, fizičke aktivnosti, uravnotežene i zdrave prehrane kao i neophodne relaksacije u stresnoj svakodnevici. Tu filozofiju želimo živjeti i ostvariti kroz konkretne, korisne programe za naše osiguranike. Vodeći se time, naš tim stručnjaka je, u saradnji sa kolegama iz grupacije Merkur kreirao posebne pakete dodatnog zdravstvenog osiguranja koji klijentima omogućuju da što duže ostanu zdravi, a u slučaju oboljenja da na vrijeme počnu s liječenjem. Posebno smo ponosni na naše nove pakete životnog i zdravstvenog osiguranja Superior i Optimum, koji su jedistveni na tržištu BiH. Superior omogućava da za jednu premiju dobijete tri osigurane sume, uz mogućnost da se po isteku osiguranja izvrši povrat premije. Važno je napomenuti da se u slučaju nastanka oboljenja polica osiguranja ne prekida nego i dalje isto vrijedi bez obzira na isplaćeni osigurani iznos. Paket Optimum osim pokrića širokog spektra zdravstvenih rizika omogućava isplatu osigurane sume u slučaju jedne bolesti, ali pokriće za nastup druge bolesti ostaje, i to besplatno.
Merkur BH osiguranje razvilo je i loyalty program fit4life kroz koji našim osiguranicima pružamo proaktivnu brigu o zdravlju i životu, te korisnicima loyalty kartice osiguravamo popuste i pogodnosti kod naših loyalty partnera iz oblasti sporta, zdrave ishrane, wellnessa, popuste na preglede u poliklinikama i ordinacijama iz naše mreže ugovornih poliklinika, besplatno korištenje usluga asistencije.

Zapravo, poanta je da se usluge koriste prije nego što se to mora, kao svojevrsno predosiguranje. No kao društvo, čini se da još uvijek nemamo dovoljno razvijenu svijest o prevenciji kao najznačajnijem aspektu zdravlja? Kako to promijeniti?

Boljim pristupom kvalitetnijim uslugama prevencije se svakako može podići nivo svijesti o važnosti čuvanja zdravlja, a mi u Merkur BH osiguranju naše usluge i proizvode prilagođavamo tome. Posmatrajući različite statistike o broju oboljelih u našoj zemlji, te tipovima oboljenja, shvatit ćemo koliko je potrebno ulaganja, edukacije i djelotvornijih programa za podizanje svijesti o važnosti brige o zdravlju. Iako su na tržištu BiH najzastupljenija obavezna osiguranja, trendovi pokazuju da su građani počeli prepoznavati važnost životnog i zdravstvenog osiguranja, a to je jako bitno. U podizanju svijeti o važnosti dobrovoljnih osiguranja država ima važnu ulogu, a samo prilagodbom fiskalne politike za stimuliranje ovih vrsta osiguranja stanovništva ostvario bi se značajan napredak u tom smislu. Sredstva životnog osiguranja u zemljama zapada predstavljaju snažnog partnera kod finansiranja infrastrukturnih projekata države te u toj sferi leži veliki potencijal i za BiH.

Kampanja koju ste proveli u saradnji s Jamie Oliverom ‘’Revolucija u ishrani’’dosta je bila prisutna u medijima, kako ste vi zadovoljni kampanjom i imate li neku povratnu reakciju vaših klijenata?
Merkur BH osiguranje je tokom 2017. u saradnji sa Jamie Oliver Food Foundation predstavilo kampanju "Revoluciju u ishrani’’ koja promovira praktičan pristup kulinarskim navikama pojedinaca te budi afinitet prema savremenom, urbanom, savjesnom načinu života. Kroz zdrave, ukusne Jamie Oliver recepte željeli smo bh. građane upoznati sa osnovnim vještinama potrebnim za pripremu zdrave hrane, sa posebnim fokusom na mlade i porodice sa djecom.  Reakcije naših klijenata te cjelokupne javnosti su izvanredne. Recepti Jamie Olivera koje smo dijelili uveliko se rado kuhaju u svim domovima širom BiH, a raste i svijest o važnosti pravilne prehrane, što je bio i najvažniji cilj naše kampanje. Zaista smo ohrabreni pozitivnim reakcijama javnosti, tako da će naša misija i u budućnosti biti usmjerena na slične projekte.

U ovoj godini u sklopu vaših aktivnosti na unapređenju kvalitete života i zdravlja značajnu pažnju posvetili ste društveno odgovornim projektima usmjerenim na djecu. Posebno se ističe projekat ‘’U zdravoj školi zdrava djeca’’. Kako ste zadovoljni rezultatima projekta i da li planirate neke nove?
To je projekat na koji smo kao kompanija, ali i lično, jako ponosni. Iznjedrio je sjajne rezlutate i poboljšao uslove boravka za više od 3.000 školaraca u osnovnim školama širom BiH. Osim toga, škole koje su sudjelovale u projektu, rado su nastavile provoditi predložene projekte u redovnim nastavnim aktivnosti i na taj način doprinijele da djeca rastu u zdravijoj okolini te da njihova ishrani bude kvalitenija. Namjera cijelog projekta je bila da uključi djecu u rješavanje problema koji se tiču direktno njih i potakne ih da samostalno oblikuju sredinu u kojoj odrastaju i žive, a da pri tome uče o zdravom načinu življenja.
Ovu priliku iskoristit ću da spomenem i naš angažman na organizaciji prve noćne utrke Merkur Run4Lifestyle koja je bila jako uspješna, zatim našu suradnju sa SOS dječijim selima i školu plivanja i skijanja koju smo omogućili za sve mališane ove ustanove. Tu su naravno i besplatni sportsko zdravstveni pregledi za djecu koje smo realizirali u nekoliko bh. gradova. Cijela godina bila je posvećena poboljšanju zdravlja i unapređenju životnog stila svih bh. građana, naročito djece, i sigurni smo da ćemo u tom kontekstu nastaviti i naše buduće aktivnosti.

S kakvim se izazovima svakodnevno susrećete obavljajući poziciju direktorice osiguranja?
Na profesionalnom planu sam ponosna na činjenicu da vodim tim koji svojim ljudskim i profesionalnim kvalitetima i svojom posvećenošću poslu uspijeva zadržati kontinuitet dobrih poslovnih rezultata koji su prije svega usmjereni pružanju najkvalitetnije usluge klijentu i njegovom zadovoljstvu. Izazova je mnogo, pogotovo u poslovnom ambijentu koji nudi naša zemlja, ali vrijednim radom i trudom svi zajedno možemo napraviti jako puno te osigurati bolju budućnost ovoj zemlji i našoj djeci.

Da li je stresan posao kojim se bavite i na koji način se oslobađate stresa?Svaki posao kojem se pristupa s ljubavlju i posvećenošću je stresan pa tako i moj. Međutim, ukoliko ste privilegovani da radite u okruženju profesionalnih saradnika i kolega koji s vama dijele i dobro i zlo, i suze i smijeh, onda nema napetosti i situacija koja se ne mogu prevazići. Ja sam sretna da sam jedna od tako privilegovanih.

Koliko možete u privatnom životu provest filozofiju društva – zdrav i aktivan životni stil?
Obzirom da potičem iz sportske obitelji, zdrave prehrambene navike i aktivan stil življenja su vrijednosti uz koje živim. Nastojim da sam u fitnesu najmanje dva puta sedmično te slobodno vrijeme koristim za izlete u prirodi sa svojom djecom i suprugom. Najviše me opuštaju masaže pa i za to pronađem vremena barem 2-3 puta mjesečno.

Na šta ste posebno ponosni, na poslovnom i privatnom planu?
Ponosna samo što uspijevam održavati adekvatan balans između privatnog i poslovnog, na način da niti jedna strana ne trpi zbog druge. Naime, i pored svih poslovnih izazova, prije svega sam majka koja nije propustila niti jednu priredbu i roditeljski sastanak, kćerka i sestra na koju se roditelji i brat uvijek mogu osloniti te supruga koja je veliki oslonac partneru kao i on meni.
U poslovnom smislu, najponosnija sam na prethodno spomenuti projekat “U zdravoj školi, zdrava djeca”, a kojim smo uljepšali djetinjstvo hiljadama djece u BiH. Svaki osmijeh i zahvala mališana su mi se duboko urezali u srce, čineći me najstretnijim bićem na planeti.

Komentari
fake Oakleys cheap Oakley sunglasses cheap custom jerseys wholesale authentic jerseys cheap wholesale jerseys custom mlb jerseys wholesale jerseys free shipping cheap hockey jerseys china wholesale jerseys usa cheap nfl jerseys free shipping cheap nfl jerseys from china cheap jerseys free shipping cheap mlb jerseys china cheap authentic jerseys from china cheap nhl jerseys free shipping wholesale china jerseys cheap authentic nfl jerseys cheap custom nike jerseys cheap nfl authentic jerseys wholesale jerseys china cheap nhl jerseys from china Louboutin Pas Cher Louboutin Pas Cher Louboutin Pas Cher Louboutin Pas Cher Louboutin Pas Cher Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin Outlet Louboutin Outlet Louboutin Outlet Christian Louboutin Outlet Louboutin Outlet oakley outlet cheap jerseys cheap jerseys cheap oakleys fake oakleys cheap jerseys cheap nfl jerseys oakley outlet cheap jerseys cheap jerseys cheap oakleys fake oakleys cheap jerseys cheap nfl jerseys cheap nike nfl jerseys fake oakleys cheap nfl jerseys fake oakleys cheap nike nfl jerseys fake oakleys cheap nfl jerseys fake oakleys Cheap Christian Louboutin Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Louboutin outlet Christian Louboutin shoes Wholesale Christian louboutin Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Cheap Christian Louboutin Louboutin outlet Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Discount Christian Louboutin Christian Louboutin outlet store Christian Louboutin outlet Christian Louboutin Outlet Christian louboutin wholesale Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin outlet Christian Louboutin Outlet Christian Louboutin outlet fake oakleys Fake oakleys fake oakleys Fake oakleys Cheap Oakley Sunglasses Cheap Oakleys Fake Oakleys fake 0akleys Fake Oakleys Discount fake oakleys Fake oakley sunglasses Cheap oakley sunglasses fake Oakley Sunglasses Fake Oakleys Fake Oakleys cheap Oakley Sunglasses cheap Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses wholesale jerseys wholesale jerseys china cheap authentic jordans wholesale jordan shoes wholesale jordans cheap jordans online Cheap Jordans shoes wholesale jordan shoes cheap nhl jerseys cheap nfl jerseys cheap nfl nike jerseys cheap mlb jerseys wholesale nfl jerseys cheap authentic nfl jerseys cheap nfl jerseys cheap nfl jerseys for sale cheap nfl jerseys online cheap nike nfl jerseys cheap nike nfl jerseys wholesale wholesale nfl jerseys cheap wholesale nfl jerseys wholesale nfl jerseys free shipping wholesale nfl nike jerseys cheap nfl jerseys from china china wholesale nfl jerseys cheap nfl jerseys nike cheap nfl jerseys authentic cheap nfl jerseys usa cheap nfl nike jerseys discount nfl nike jerseys nike nfl jerseys wholesale wholesale nfl jerseys supply cheap jerseys from china cheap jerseys free shipping cheap nfl jerseys china cheap jerseys online cheap nba basketball jerseys cheap nba jerseys free shipping cheap nfl jerseys cheap nike jerseys china cheap nike nfl jerseys free shipping cheap nhl jerseys from china wholesale cheap jerseys china wholesale jerseys supply wholesale jerseys wholesale mlb jerseys wholesale nfl jerseys wholesale nike jerseys cheap soccer jerseys wholesale baseball jerseys wholesale nfl jerseys china wholesale nfl jerseys free shipping wholesale nfl nike jerseys wholesale nike nfl jerseys cheap nfl jerseys nike cheap nike nfl jerseys china cheap china jerseys cheap nba jerseys from china nfl jerseys cheap cheap nfl jerseys online cheap jerseys china cheap wholesale authentic jerseys cheap nfl jerseys authentic cheap mlb jerseys china cheap jerseys nba jerseys cheap cheap jerseys online free shipping cheap nfl authentic jerseys cheap nfl jerseys wholesale cheap authentic jerseys cheap nike nfl jerseys cheap nba jerseys cheap replica nfl jerseys nhl jerseys cheap cheap jerseys wholesale cheap jerseys china free shipping cheap wholesale nfl jerseys cheap nhl jerseys free shipping cheap nfl jerseys free shipping cheap mlb jerseys cheap nike jerseys cheap jerseys from china free shipping cheap authentic jerseys from china cheap retro nba jerseys cheap jerseys china wholesale cheap authentic jerseys free shipping cheap nba authentic jerseys cheap jerseys nfl nfl cheap jerseys cheap mlb jerseys from china cheap custom jerseys